کلیدهای لمسی خازنی نوع خاصی از کلیدهای لمسی هستند که تنها به یک الکترود نیاز دارند تا عمل کنند. معمولا این الکترود پشت یک متریال غیرهادی مانند چوب، شیشه و حتی پلاستیک جایگذاری می شود. کلیدهای لمسی خازنی با استفاده از شارژ الکتریکی تولید شده به واسطه لمس کلید توسط انسان، کار می کنند. کلید شارژ و دشارژ می شود تا تغییرات ظرفیت خازن را شناسایی کند. بنابراین زمانیکه فرد کلید را لمس می کند، ظرفیت خازن افزایش می یابد و بنابراین کلید، ورودی دریافت شده از اپراتور انسانی را شناسایی می نماید. کلیدهای لمسی خازنی بعلاوه می توانند به عنوان سنسورهای مجاورتی کوتاه برد استفاده شوند.
صفحه کلیدهای لمسی مقاومتی
نوع دیگری از کلیدهای لمسی، کلیدهای لمسی مقاومتی می باشند. که مکانیزم فعالیت این کلیدها برخلاف کلیدهای لمسی خازنی، بر مبنای دریافت ورودی به واسطه شارژ الکتریکی نمی باشد. بلکه شیوه ی عملکرد این کلیدها، متاثر از دو الکترود جایگذاری شده در آنهاست که با یکدیگر در تماس می باشند. به این صورت که وجود دو الکترود منجر به کاهش میزان مقاومت بین دو قطعه فلز می شوند. بنابراین به کلید لمسی مقاومتی اجازه عمل داده می شود. کلیدهای لمسی مقاومتی، به نسبت کمتر از کلیدهای لمسی خازنی متداولند اگرچه که کماکان از آنها برای بسیاری از مصارف صنعتی و تجاری استفاده می شود.
صفحه کلیدهای لمسی پیزوالکتریک
کلیدهای لمسی پیزوالکتریک، نوع سوم از کلیدهای لمسی هستند که شیوه ی کارکرد این کلیدها برمبنای رفتار سرامیک های پیزوالکتریک طراحی شده است و معمولا پشت یک سطح صاف ساخته می شوند. کلیدهای لمسی پیزوالکتریک از واسطه ها به صورت مجازی با هر نوع متریالی پشتیبانی می نمایند. بنابراین می توانند حتی به عنوان یک محرک نیز عمل نمایند، قابلیتی که برای کلیدهای لمسی خازنی و کلیدهای لمسی مقاومتی امکان پذیر نیست.
تشخیص اینکه کدام یک از انواع کلیدهای لمسی مناسب ترین گزینه است، انتخاب دشواری است. هر یک از انواع کلیدها دارای مزایا و معایب منحصر به خود هستند. این درحالی است که یک کلید لمسی خازنی می تواند برای یک کاربر، کاربرد بهتری داشته باشد اما شاید یک کلید لمسی مقاومتی برای یک کاربر دیگر مناسب تر عمل کند. نکته حائز اهمیت این است که باید بدانید که چه زمانی و چگونه از هر یک از این کلیدها استفاده نمایید و با استفاده از این اطلاعات مناسب ترین کلید را برای پروژه های خود انتخاب کنید.
چیلر به عنوان تامینکننده اصلی سرمایش مجتمعهای مسکونی، اداری، تجاری و فرآیندهای صنعتی به صورت گسترده در زمینههای مختلف، مورد استفاده قرار میگیرد. انواع گوناگونی از چیلرها برحسب نیازهای مختلف، ساخته شده و مورد استفاده قرار میگیرند که بسته به ظرفیت واحد، دمای کاری و نوع انتقال حرارت، دسته بندی میشوند. در سیستم تهویه مطبوع ساختمانها مصرف اصلی انرژی الکتریکی (حدود 40 درصد) مربوط به این تجهیزات است. برای بهبود عملکرد و بهینه سازی مصرف انرژی انواع چیلرها از رویکردها و تجهیزات مختلفی استفاده میشود که به شرایط عملکردی، نوع چیلر و نوع سیستم تهویه مطبوع وابسته است. یکی از رویکردهای موثری که در تمامی چیلرها به این منظور قابل استفاده است، کنترل و افزایش میزان سابکولینگ مایع مبرد قبل از ورود به شیر انبساط میباشد
سيستم هاي تهويه مطبوع به طور متوسط بين 40 تا 60 درصد تقاضاي انرژي ساختمان را وابسته به نوع شرايط آب و هوايي به خود اختصاص مي دهند. به همين دليل، امروزه كاربرد تجهيزات بازيابي انرژي هوا به هوا در سيستم هاي تهويه مطبوع در حال افزايش است. استفاده از تكنولوژي هاي بازيابي انرژي در ساختمان ها، هزينه هاي عملياتي را براي تامين بار سرمايش و گرمايش ساختمان كاهش مي هد. به طور كلي دو سناريوي فصلي جهت بازيابي انرژي در سيستم هاي تهويه مطبوع وجود دارد. در فصول سرد هواي برگشتي از ساختمان، هواي ورودي به آن را پيش گرم مي كند و در فصول گرم نيز هواي برگشتي از ساختمان هواي ورودي به آن را خنك مي كند. تكنولوژي هاي متنوعي به منظور بازيابي انرژي در ساختمان وجود دارد كه از ميان آن ها مي توان به مبدل حرارتي دوار، مبدل حرارتي صفحه اي، هيت پايپ ها و مبدل هاي حرارتي ترموسيفوني اشاره كرد.
ابتکار جدید محققان دانشگاه استنفورد یک دوربین چهاربعدی برای وسایل نقلیهی خودران و پهپادهای ارسال سفارش است که با دقت تقریبا ۱۴۰ درجهای قادر به ثبت محیط اطراف خود است و در مقایسه با دوربینهای متداول فعلی، امکان برداشت اطلاعات بیشتری از یک تصویر دارد. این دوربین برای دریافت اطلاعات بیشتر، از عکسبرداری به روش لایت فیلد استفاده میکند که نتیجهی آن خلق تصویری با چهار بعد است. بدین مفهوم که این دوربین قادر به مشاهده و ضبط جهت و فاصلهی نور تابیدهشده به لنز است و آن را با تصویر ۲ بعدی معمول ترکیب میکند.
در آینده، گونههای مختلفی از رباتها و ماشینها میتوانند از مزیتهای این دوربین بهرهمند شوند. یک ربات تجسسگر میتواند با استفاده از قابلیتهای لایت فیلد، همانطور که در حال پیدا کردن مسیر خود زیر باران است، روی تصاویر فوکوس مجدد انجام دهد.
منابع آبی به سرعت در حال تبدیل شدن به کمیاب ترین عنصر در سراسر زمین میباشند، این در حالی است که منابع جایگزین بسیاری برای سایر انرژیهای مصرفی وجود دارد. بنابراین این احساس به وجود میآید تا راهحلهای مبتکرانهای برای بهبود مصرف و کارایی آب ایجاد شوند. ساختمانهای اداری به مقدار زیادی از آب برای نماسازی، چیلرهای HVAC، سرویسهای بهداشتی و … نیاز دارند. همچنین آب یک ارتباط مستقیم با مصرف انرژی دارد، به طوریکه هر گالن یا لیتر از آب مصرفی نیاز به زیرساختهای تصفیه و بازیافت دارد که مستلزم مصرف انرژی میباشد و لذا کاستن از مصارف آب شرب موجب کاهش مصرف انرژی میگردد. متأسفانه در بیشتر ساختمانهای اداری، مانیتورینگ و مدیریت مصرف آب از اهمیت ویژهای برخوردار نیست و اغلب آب بهعنوان یک منبع ارزان و نامحدود نگریسته میشود. این ساختمانها دارای دو نیاز عمده برای مصرف آب میباشند که یکی برای سیستم لولهکشی ساختمان و دیگری برای نماسازی محیط میباشد. بهمنظور کسب صرفههای اقتصادی حقیقی در مصرف آب، بایستی از فناوریهای هوشمند مانند کنتورهای هوشمند آب که قادر به تشخیص نشتی آب و مدیریت امکان هشدار میباشند،استفاده نمود. این کنتورها میتوانند الگوی مقدار مصرف را برای ناحیههای گوناگون ثبت کرده و در صورت تغییر آن، سیستم اعلام هشدار را فعال نمایند. سیستمهای کنترل هوشمند آبیاری قادر به دریافت اطلاعات خروجی مانیتورهای هواشناسی، تایمرها و حسگرهای رطوبت خاک میباشند و با استفاده از این دادههای دریافتی میتوانند مقدار آب مورد نیاز آبیاری را تنظیم کنند. در واقع سیستمهای هوشمند مصرف آب با مانیتورینگ و مدیریت میزان مصرف آب موجب تغییر نحوه مصرف از تأمین ساده تا مدیریت تقاضای آب میگردند.
يك قاب شيشه اي شفاف با سطحي حساس به لمس مي باشد و نحوه ي قرار گيري قاب لمسي برروي صفحه نمايش به صورتي است كه ناحيه حساس قاب، با بخش قابل مشاهده ي صفحه نمايش همپوشاني داشته باشد .گيرنده حساس عموما داراي يك جريان الكتريكي مي باشد كه لمس باعث تغيير سيگنال ها در آن مي گردد. تغيير ولتاژ جهت تشخيص محل لمس روي صفحه نمايش مورد استفاده قرار مي گيرد.
كنترلر(controller)
يك pc card كوچك مي باشدكه ارتباط ميان گيرنده لمس و رايانه را برقرار مي نمايد. با دريافت سيگنال هاي مخصوص از صفحه لمسي، آنها را به علائمي معنادار براي پردازنده تبديل نموده و از طريق پورت USBيا serial به رايانه منتقل مي كند .
درايو نرم افزاري (software driver)
چگونگي تفسير اطلاعات دريافت شده از كنترلر را براي سيستم عامل مشخص مي كند. در كليه فناوري هاي موجود اطلاعات از گيرنده حساس به كنترلر منتقل شده و كنترلر آنها را به علائم معنادار براي رايانه تبديل نموده و درايو نرم افزاري چگونگي تفسير اطلاعات فرستاده شده از كنترلر را مشخص مي كند.
برخی از مواردی که باید پیش از استفاده از سیستم ها در نظر گرفته شود عبارت اند از: تناسب سیستم با نیاز فرد، دوستانه ترکردن سیستم در راستای استفاده ی آسان سالمندان از این دستگاه، مقرون به صرفه کردن هزینه های تجهیز خانه ها به این تکنولوژی؛ از نظر برخی منتقدین ، با نگهداشتن افراد در خانه هایشان ارتباط آنها با اجتماع کم شده و ما آنها را محبوس می کنیم در صورتی که هدف اصلی از طراحی خانه هوشمند ایجاد حس استقلال و خودمختاری در سالمند می باشد. از دیگر مشکلات این تکنولوژی تمایل افراد به استفاده از این تکنولوژی و میزان تهاجمی بودن تکنولوژی است، هرچه تکنولوژی احساس دخالت در امور بیشتری را به سالمند منتقل کند، فرد تمایل کمتری به استفاده از آن خواهد داشت.
اطلاع از تردد و ورود و خروج غیر مجاز کنترل امنیتی محیط های خاص، اطلاع از ازمان روشن لامپها اطلاع از زمان روشن شدن مودم و کامپیوتر ها اطلاع در لحظه باز شدن گاو صندوق روشن و خاموش کردن دوربین های امنیتی کنترل سیستمهای روشنایی کنترل سیستم های گرمایش و سرمایش
حتما برای بسیاری از افراد پیش آمده است که هنگام ترک خانه و سفرهای نسبتا طولانی، یک یا چند چراغ را در خانه روشن بگذارند. دراینجا باید عنوان کرد که این کار هرگز موجب فریب دزدان نمی گردد، چراکه آنها میدانند شما به صورت شبانهروزی چراغ خانه خود را روشن نمی گذارید و در وهله ی بعد باید این نکته را در نظر داشت که این امر موجب اتلاف انرژی برق می گردد.
اما در حال حاضر می توان با بهره گیری از گجت هوشمند، چراغ هوشمند شما قادر خواهید بود به هنگام سفر، آنها را به گونه ای تنظیم نمایید که فقط در هنگام شب روشن شوند و در روشنایی روز به طور خودکار خاموش گردند. این کار جلوه بسیار طبیعی داشته و تصور افراد غریبه و سارقان احتمالی را از خالی بودن خانه منحرف می نماید و باور آنها را به سمت اینکه ساکنین خانه در آن حضور دارند تغییر می دهد. در ضمن، از مزیتهای دیگر بهره گیری از چراغ های هوشمند، جلوگیری از اتلاف انرژی و کمک به مصرف بهینه انرژی برق خواهد بود.